July 24, 2024

Trivia: Retro NES and Nintendo Games Vol. I

For this trivia post, we’re kicking it all the way back to the Nintendo Entertainment System (or NES), it’s games, and peripherals. This was a fun trivia list to put together and I hope you have a good time with it.

1) This popular platform game featured two dragons, who trap their enemies in bubbles before dispatching them.

Answer: Bubble Bobble

2) Eggplant Wizard was a popular villain on this early NES game title.

Answer: Kid Icarus

3) In Mike Tyson’s Punchout this cowardly pugilist is your first opponent.

Answer: Glass Joe

Buy a comfy new gaming chair on Amazon HERE

4) What color cartridge was the first original Zelda game.

Answer: The cartridge was gold

5) Which power stealing hero has to fight multiple robots before reaching his nemesis Dr. Wiley?

Answer: Mega Man

6) Which popular early football game featured real players including Lawrence Taylor, Joe Montana, and a seemingly unstoppable Bo Jackson.

Answer: Tecmo Bowl

Buy a Universal Travel Adapter on Amazon HERE

7) We all know Blades of Steel was a popular hockey game for the NES. Who was the developer who also made Jackal?

Answer: Konami

8) This stealth espionage game featuring Solid Snake spawned a franchise that went on for decades

Answer: Metal Gear

9) This NES accessory is considered one of the most disappointing game peripherals in history and was featured in “The Wizard” and “Eight Bit Christmas”

Answer: The Power Glove

10) This vampire killing game featured Simon Belmont as it’s first protagonist.

Answer: Castlevania

How did you do? Let me know in the comments.

Friends. If you enjoyed this post, or plan to use this trivia for your own event, please help the blog below. This is a struggling veterans’s blog and with your help I can keep it going.





NEXT: Do some can’t hardly wait trivia HERE


As an Amazon affiliate I earn from qualifying purchases

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *